Skippa till innehåll
Fri Frakt på beställningar över 1499:-
Fri Frakt på beställningar över 1499:-

Värmekabel

Vår värmekabel från TrygghetsVakten är en miljövänlig termisk luftavfuktare för krypgrund och torpargrund. Avfuktaren skyddar din krypgrund eller torpargrund mot fuktrelaterade skador såsom lukt, mögel och röta. Avfuktaren är okomplicerad att installera och mycket enkel att sköta.

TrygghetsVakten krypgrund är en modern avfuktare konstruerad uteslutande för att skydda krypgrunder och torpargrunder mot vanligt förekommande fukt- och mögelskador. I och med att systemet är skräddarsytt för krypgrunder, utan att behöva ta hänsyn till andra avfuktningsbehov är det ett självklart val för skydd av din krypgrund.

Driftssäkerhet, underhåll och stabilitet över tid är andra egenskaper vi tagit hänsyn till när vi konstruerade denna avfuktare för 20 år sedan och det gäller fortfarande. TrygghetsVakten krypgrund designad för att hålla 50 år utan underhåll.

Genom att den inte har några rörliga delar är Trygghetsvakten Krypgrund den enda krypgrundsavfuktaren på marknaden som är helt tyst.

Installationen är okomplicerad och många av våra kunder hanterar den på egen hand.

Energiförbrukningen är mycket låg jämfört med andra krypgrundsavfuktare. Ofta mindre än en fjärdedel. Det vill säga ca 5-7 kWh per kvm och år. Ett hus med en byggyta på 90 kvm har oftast en årsförbrukning på mindre än 630 kWh.  Denna siffra sänks dessutom radikalt om Trygghetsvakten kombineras med krypgrundsisolering

Det är enkelt att uppgradera till TrygghetsVakten Pro-X. TrygghetsVakten krypgrund ingår som en delkomponent i förmodligen marknadens mest geniala krypgrundsavfuktare Pro-X. Det vill säga om det i efterhand skulle visa sig vara extremt fuktigt eller vara höga radonhalter så uppgraderar man enkelt anläggningen.

Faktum är att TrygghetsVakten krypgrund i många hus sänker den totala energiförbrukningen, dvs uppvärmningskostnaden sjunker mer än vad TrygghetsVakten krypgrund förbrukar för sin egen del.
Huvudsakligen beror det på att krypgrunden eller torpargrunden kyls ut mindre på att isoleringen i bjälklaget är effektivare då den är torr. Många användare har uppgett att dom även upplever att golven blir varmare vintertid.

TrygghetsVakten krypgrund skyddar också mot illaluktande jordbakterier (mikrobiell lukt) och andra fuktskador genom att den relativa fuktigheten hålls nere. Framtida behov av mögelsanering i krypgrunden hindras effektivt.

TrygghetsVakten Krypgrund finns i tre olika varianter

TrygghetsVakten 30 meter för krypgrunder av storleken 10 – 40 kvm. Värmekabeln har en fri ände och längden är 30 meter lång.  Den är optimal för Attefallshus, sommar- och fritidshus eller krypgrunder med små avdelade utrymmen.

TrygghetsVakten Krypgrund 50 m är vår mest sålda version. För 30 –- 70 kvm stora krypgrunder.  Denna TrygghetsVakt har en enkelledad värmekabel med returströmmen inne i värmekabeln.  Vid installation av TrygghetsVakten Krypgrund 50m skall alla ytterväggar i grunden skyddas av värmekabeln.
Alla avfuktare från TrygghetsVakten är gjorda för att vara driftssäkra och därmed lämpliga för att fast installation i huset. TrygghetsVakten har inga rörliga delar som kan gå sönder och elektroniken har flera skydd mot åska och andra överspänningar.

TrygghetsVakten TVK85 är för lite större grunder 70-85 kvm.  Den har två 30 meters värmekablar som utgår från en och samma styrning.

Är grunderna större än 85 kvm beställs två eller flera TrygghetsVakten beroende på storlek.