Skippa till innehåll
Fri Frakt på beställningar över 1499:-
Fri Frakt på beställningar över 1499:-

Sanering mot mögel

För att sanera bort Mögel på rätt sätt så krävs det professionell kunskap och erfarenhet inom avfuktning och sanering.

Innan en mögelsanering inleds, behöver man fastställa orsaken till att möglet grott. Detta utförs genom en fuktmätning. 
Att enbart sanera området är en kortvarig lösning då fortsatt fukt kan leda till ytterligare mögeltillväxt.

Befintligt mögel tas bort varsamt med extrem omsorg, så att damm och sporer inte sprider sig till era mögelfria utrymmen och så att det inte påverkar er hälsa. 

Vid sanering måste våra certifierade tekniker använda sig utav skyddskläder, så som helmask med dubbla filter, hela kroppen skall skyddas med dräkt, handskar, skyddsskor/stövlar. Vissa Saneringsvätskor som används har samma kemiska sammansättning, som det medel som normalt används för att förhindra tillväxt av mögel, bakterier och alger i vårt dricksvatten.

En mögelsanering brukar alltid lukta klor, som ett badhus brukar vi säga till våra kunder som frågar. 

Varför är det viktigt att sanera bort mögel?

Det finns flertalet hälsoproblem som kan uppstå på grund av förekomsten av mögel i ditt utrymme. Din familjs, anställdas eller kunders välbefinnande kan mycket väl äventyras. Mögel orsakar också fysiska skador på väggar och innertak i kontor, fritidshus och hem.

Hälsoproblem: Allergiska reaktioner orsakade på grund av mögel inkluderar rinnande och täppt näsa, hudirritationer, kliande hals, astma och även luftvägsinfektioner. Oftast inträffar nysningar och irritation m.m. när människor är inne i det utrymme som är angripet av mögel. Detta måste vara anledningen till att du nyser och känner att det kliar medan du är på ditt kontor, men känner dig okej när du är utomhus.

Synlig och Osynlig Skada: Väggarna börjar spricka. Vattenskador, mjuka fläckar och utbuktningar börjar dyka upp på väggarna. Vissa av dessa tecken på mögel kan förbli osynliga så länge de är dolda bakom väggmålningar, paneler och möbler. Därför är det nödvändigt att anlita professionell hjälp.

Är ni i behov utav sanering?
Fyll i kontaktformuläret nedan, så kontaktar vi er.