Skippa till innehåll
Fri Frakt på beställningar över 1499:-
Fri Frakt på beställningar över 1499:-

Isolering med lösull

Isolera med Friska Hem Sverige

Friska Hem Sverige utför isolering av byggnader såsom tilläggsisolering med lösull framför allt cellulosalösull men även stenull och glasull och skivor kan vi erbjuda. Vi isolerar även inom nybyggnation. Fyll i kontaktformuläret längre ner för att göra en intresseanmälan om tilläggsisolering.

Cellulosaisolering

Friska Hem Sverige använder cellulosaisolering vid tilläggsisolering av byggnader. Cellulosaisolering tillverkas av återvunnet tidningspapper. Det är ett fantastiskt isoleringsmaterial som är snällt både mot de som bor i husen och vi som arbetar med materialet och det är miljövänligt. Vid tillverkningen mals tidningspappret sönder och blandas med mineralsalter i en kall process, det tillsätts alltså ingen värme, vilket självklart är bra för miljön. Mineralsalterna är brandhämmande vilket ger cellulosan mycket goda brandegenskaper de skyddar även mot röta, mögel och skadedjur. Den varken brinner eller smälter ner.

Fördelar

Cellulosa är ett organiskt material – cellulosa från återvunnet tidningspapper. Vi köper cellulosalösullen från svenska tillverkare vilket ger kortare transporter och lägre miljöpåverkan. Cellulosaisolering är betydligt bättre ur arbetsmiljösynpunkt vid installationer.

Bra isolering ska innebära:

Goda fuktegenskaper

Vi på Friska Hem Sverige gillar cellulosa på grund av dess fuktsäkra egenskaper. Cellulosan motverkar fuktproblem genom att den buffrar fukt och torkar ut naturligt. Denna egenskap gör att byggnaden får ett bra skydd mot mögelangrepp. Cellulosa tillsammans med ett diffusionsöppet byggande gör att du får ett hus som andas och är behagligt att bo i.

Tilläggsisolera, En bra investering

Att tilläggsisolera är en riktigt bra investering. Det ger en minskad energianvändning och huset blir svalare på sommaren och behagligt varmt på vintern. Med tilläggsisolering kan du sänka uppvärmningskostnaderna med upp till 25%. Tilläggsisolering är en av de mest kostnadseffektiva energibesparingsåtgärder du kan göra på din fastighet, med en återbetalningstid på 3-5 år.

Att isolera leder till hållbarhet

Att använda värmeisolering har en mycket positiv inverkan på miljön. Energiåtgången vid tillverkning inklusive råvaruuttag, transport och montage ger visserligen en negativ miljöpåverkan men denna kompenseras redan under det första året som isoleringen används. Miljönyttan är många gånger större än miljöbelastningen.

Brandsäkert

Både cellulosa, glasull och stenull är brandsäkert. Glasull har dock en lägre smältpunkt runt 600°C än stenull och cellulosa smälter inte. Cellulosa är visserligen ett organiskt material men har tack vare de tillsatta mineralsalterna ändå mycket goda brandegenskaper.

Ljudisolerande

Tack vare att cellulosa har en hög densitet och att den fyller ut konstruktionens alla håligheter utan att lämna några glipor ger den oss även riktigt bra ljudisolerande egenskaper.

Återvinningsbart

Cellulosa tillverkas från återvunnet tidningspapper. Glasull tillverkas av återvunnet glas och stenull går att återvinna.

Hur mycket sparar man på att isolera vinden?
 
 
Vad är bäst lösull eller skivor?
 
 
Vilken isolering är mest miljövänligast?
 
 
Kan isolering mögla?
 
 
Kan man tilläggsisolera fasaden på vintern?
 
 

Gör en intresseanmälan om du har ett isoleringsjobb som du vill anlita oss för.

First name *
Last name *
Email *
Phone number *
Subject *
Message *