Skippa till innehåll
Fri Frakt på beställningar över 1499:-
Fri Frakt på beställningar över 1499:-
imgimg
Fukt och mögel
img
Fukt och mögelkontroll

Våra certifierade tekniker undersöker varsamt era kontor, fritidshus och hem för att upptäcka oönskad fukt i luften, väggar eller innertak. Vid högre fuktnivåer använder vi beprövade metoder för att kontrollera och eliminera dessa.

Mögelkontroll och sanering

Vi inspekterar hushåll, kontorsbyggnader och fritidshus för synlig eller dolt mögel. När mögel har hittats och undersökts, så börjar vår saneringsprocess. Vi rengör befintligt mögel med extrem omsorg, så att damm och sporer inte sprider sig till era mögelfria utrymmen och så att det inte påverkar er hälsa. Därefter installerar vi rätt utrustning för förebyggande av framtida problem.
Luktar det unket?

Om ditt kontor, hem eller fritidshus har en egendomlig lukt som du inte hittar anledningen till så finns det stor risk att ditt utrymme är angripet av en mikrobiell påväxt, mögel.

Mögel är en typ av svamp som växer där det finns oönskad fukt. Huvudproblemet med mögel är att man ibland inte kan hitta det, man känner den unkna lukten och fortsätter undra var den kommer ifrån. Därför är en noggrann inspektion nödvändig för att kunna lösa problemet, utan att utsätta dig själv för svampsporer.

img
Varför är det viktigt att sanera mögel?

Det finns flertalet hälsoproblem som kan uppstå på grund av förekomsten av mögel i ditt utrymme. Din familjs, anställdas eller kunders välbefinnande kan mycket väl äventyras. Mögel orsakar också fysiska skador på väggar och innertak i kontor, fritidshus och hem.

Hälsoproblem: Allergiska reaktioner orsakade på grund av mögel inkluderar rinnande och täppt näsa, hudirritationer, kliande hals, astma och även luftvägsinfektioner. Oftast inträffar nysningar och irritation m.m. när människor är inne i det utrymme som är angripet av mögel. Detta måste vara anledningen till att du nyser och känner att det kliar medan du är på ditt kontor, men känner dig okej när du är utomhus.

Synlig och Osynlig Skada: Väggarna börjar spricka. Vattenskador, mjuka fläckar och utbuktningar börjar dyka upp på väggarna. Vissa av dessa tecken på mögel kan förbli osynliga så länge de är dolda bakom väggmålningar, paneler och möbler. Därför är det nödvändigt att anlita professionell hjälp.