Skippa till innehåll
Fri Frakt på beställningar över 1499:-
Fri Frakt på beställningar över 1499:-
Vidareutbildning av Förstärkt Självdrag

Vidareutbildning av Förstärkt Självdrag

Johan från Trygghetsvakten besökte oss på Friska Hem Sverige AB för att hålla en vidareutbildning i förstärkt självdrag för våra tekniker.

Hur påverkas våra hus om vi inte ventilerar dom väl? Fukten i huset ökar om vi inte ventilerar. En normal människa avger ca 50 gram vatten per timme i viloläge. Två vuxna med två barn ger cirka 15 liter vatten i ångform på en vecka.  Om inte det ventileras bort kommer det tas upp av material i hemmet som också kommer skapa lukter och eventuellt bakterier och mögel. 

Ett stort antal hus (villor, radhus samt flerbostadshus) har vad man i allmänna ord brukar kalla självdrag vilket betyder att luften tar sig in och ut från huset utan aktiv hjälp. De senaste åren har tyvärr mögel på kallvindar ökat väsentligt, jämfört med tidigare.

Lösningen för självdragshus är att man återställer draget/termiken i murstocken. Genom att bygga en måttanpassad suglåda med brandskyddande ljudisolering som man monterar på skorstenstoppen, samt kompletterar med friskluftsdon i ytterväggarna om det saknas. FFS-system (fläkförstärkt självdrag).

När man är klar har du ett friskt hus med bra inneklimat.

Ni hittar den här Datum: 2020-11-10

Föregående artikel Syllbyte i Viken
Nästa artikel Installation utav DH4 i Landskrona

Lämna en kommentar

Kommentarer måste bli godkända före publicering.

* Obligatoriska fält